“Ojalá lo hubiese sabido antes”

Galmés, sobre la dimisión de Pilar Bonet por su implicación en un gran desfalco: «Ojalá lo hubiese sabido antes» El presidente del Consell asegura que no tenía constancia de la relación de la exconsellera con una empresa privada, pero ha anunciado que celebrará este lunes un pleno extraordinario para «aclarar las dudas de la oposición»

El ple extraordinari es va celebrar aquell dilluns però el senyor Galmés, una altra vegada, va mentir. En comptes de donar explicacions sobre el cas Bonet, PP i VOX es van passar tot el ple desacreditant la resta de partits polítics fent oposició a l’oposició.

Totes les preguntes van quedar sense respondre:

– Des de quan sabia el senyor Galmés les circumstàncies professionals de la consellera Bonet? Per què la mantenia al càrrec?
– És normal que havent fet una pèssima gestió a l’ajuntament de Llucmajor la nomenés Consellera d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca?
– Per què es va negar fer una auditoria externa del Departament d’Hisenda i Funció Pública per estar més segurs que tot estava correcte?
– Hauria obligat a dimitir la senyora Bonet si no l’haguessin obligat els emissaris de la senyora Prohens?

 

El senyor Galmés diu que “ojalá lo hubiese sabido antes” però està clar que no va actuar fins que no va veure perillar la seva cadira. Mentrestant, va deixar a les mans d’una presumpta desfalcadora els comptes del Consell de Mallorca i no li va importar. Potser s’hauria d’haver-se preocupat per esbrinar que la senyora Bonet havia realitzat una pèssima gestió a l’ajuntament de Llucmajor, portant més de 7 milions d’euros en factures sense contracte o n’hauria tingut prou de comprovar que en la seva declaració de béns davant el Consell de Mallorca no es va dignar a informar sobre els saldos dels seus comptes bancaris.

 

Dies més tard, el grup socialista a l’ajuntament de Llucmajor va denunciar que la meitat de les factures de l’any 2023 s’havien pagat de manera irregular i sense contracte (més de 7,5 milions d’euros). Una cosa habitual a la legislatura de la senyora Bonet al capdavant de la Regidoria d’Hisenda a l’ajuntament. A petició del grup socialista es va aprovar una moció per a auditar de forma externa tota la legislatura amb el suport unànime de tots els partits polítics, inclòs el PP que va acabar superat per la situació. Per la seva banda, el senyor Galmés encara continua negant l’auditoria externa al Consell de Mallorca i donar explicacions a la Comissió de Transparència.

Compartir