Desembossaré Mallorca

Desembossaré Mallorca

"Llorenç Galmés s'ha compromès a desembossar les carreteres de l'illa si arriba a la presidència de la institució insular. El president del PP de Mallorca ha defensat aquest divendres que la seva intenció d'eliminar el carril Bus-VAO a l'accés a Palma i la limitació a 80 quilòmetres per hora a la via de cintura.

Aquest relat comença uns mesos abans de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques de 28 de maig del 2023. Llorenç Galmés i el Partit Popular, en el seu afany d’aconseguir el poder costi el que costi, comencen a prometre coses impossibles. Per exemple: Acabar amb els embussos a Mallorca fomentant encara més l’ús del vehicle privat. I com?  Eliminant la limitació de 80 km/h de la Via Cintura i eliminant el carril Bus/VAO creat precisament per fomentar l’ús del transport col·lectiu.

 

Podeu llegir les seves declaracions en aquest enllaç: 

https://www.ondacero.es/emisoras/baleares/mallorca/noticias/llorenc-galmes-promete-desatascar-mallorca-mas-transporte-publico-carriles-bus-vao_202305056454f6c72e790c0001aa05e0.html

 

https://www.lavanguardia.com/local/baleares/20230211/8750133/galmes-pp-quedan-poco-mas-100-dias-desatascar-mallorca.html

"Eliminarem el carril per a vehicles d'alta ocupació (carril BUS/VAO) i la limitació de 80 km/h en la Via de Cintura, per a recuperar la fluïdesa del trànsit en les zones afectades."

Efectivament, el senyor Galmés que només compleix allò que promet quan es tracta d’involucionar polítiques progressistes, va acabar pactant amb VOX l’eliminació del carril Bus/VAO (encara que deia que fomentaria el transport col·lectiu i sostenible) i l’eliminació de la limitació de 80 km/ hora a la Via de Cintura (encara que després veurem que mentia els seus propis electors i que la mesura final seria establir una nova limitació a 100 km/hora).

"Llorenç Galmés no consigue «desatascar» Mallorca en sus primeros 100 días"

Aviat es va veure que la promesa de millorar la mobilitat de Mallorca del senyor Galmés requeriria alguna cosa més que promeses buides i idees simples. Iniciat el mandat, les úniques propostes del govern del PP-VOX del Consell de Mallorca eren:

1. Apostar exclusivament per lús del vehicle privat com a mitjà de transport principal. Més cotxes i més asfalt

2. Desfer totes les mesures del govern de Pacte de Progrés anterior que fomentessin l’ús del transport públic, col·lectiu i sostenible.

3. Renunciar a reclamar les competències de mobilitat ferroviària i per carretera

Podeu consultar aquí:

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2023/10/14/llorenc-galmes-desatascar-mallorca-primeros-93314624.html

 

https://cadenaser.com/baleares/2023/10/16/galmes-incumple-su-promesa-de-desatascar-mallorca-en-sus-primeros-100-dias-de-mandato-radio-mallorca/

"Primer día a 100 km/h en la Vía de Cintura con seis kilómetros de retenciones por un accidente"

Finalment va arribar el dia en què el senyor Galmés va imposar un altre límit de velocitat a la Via de Cintura. De 80 km/hora a 100 km/hora incomplint la seva promesa electoral de tornar als 120 km/hora i fent de la Via de Cintura una via més insegura, més sorollosa i més contaminant.

 

Evidentment, la mesura d’elevar el límit de velocitat de la Via de Cintura en 20 km/hora és una mesura populista que no tindrà cap efecte sobre la fluïdesa del trànsit ni la millora dels accessos a Palma. Un cop més, es tractava de desfer les mesures del govern de progrés anterior per justificar l’aposta pel vehicle privat i abandonar les polítiques de transport col·lectiu i sostenible.

 

Podeu consultar aquí:

 

https://www.diariodemallorca.es/sucesos/sucesos-mallorca/2023/12/18/primer-dia-100-km-h-96005047.html

 

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2023/11/18/vianants-mallorca-califica-populista-subida-94791328.html

L´últim episodi d´aquest relat de terror del senyor Galmés ve quan Diario de Mallorca publica l´informe de la DGT que fa mesos té el Departament d´infraestructures i territori del Consell de Mallorca on nega punt per punt els arguments que exposava el govern de PPVOX per a eliminar el carril Bus/VAO. A més de la manca de transparència (una vegada més) del govern presidit pel senyor Galmés cal sumar (una altra vegada més) les mentides reiterades per justificar allò injustificable.

 

Podeu consultar aquí:

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2024/01/18/dgt-entrada-en-palma-consell-de-mallorca-carril-bus-vao-transporte-publico-trafico-en-mallorca-97033165.html

 

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2024/01/18/psoe-carril-bus-vao-consell-de-mallorca-mes-per-mallorca-catalina-cladera-97071268.html

Des de l’Observatori Progressista de Mallorca, hem volgut rendir el nostre particular homenatge al Sr. Galmés que, sens dubte, passarà a la història com el “Gran Desembossador de Mallorca”

Compartir