Zero en polítiques socials

Sr. Galmés, és hora que es repensi les seves polítiques socials i que canviï les prioritats que han deixat a zero els nous projectes de l’IMAS

Duem sis mesos de govern de dretes i ultradretes al Consell de Mallorca, de Govern PPVox, un govern que es va presentar com el «govern del canvi», però de moment aquest canvi no el veiem i menys en polítiques socials.

 

En el departament de Benestar Social -abans Drets Socials, terme molt més inclusiu i garantista-, trobem un clar exemple de manca d’acció, poques novetats al pressupost, i cap iniciativa o nova proposta.

 

El pressupost és una de les eines amb més potencial per fer política, i per canviar de veritat la vida de les persones. Però no en sabem res del projecte social del Sr. Galmés, ni quins són els projectes estratègics per aquesta nova legislatura. Només hem vist el seguidisme del projecte dels socialistes durant la passada legislatura. Han consolidat el personal que es va contractar la passada legislatura per reforçar totes les àrees de l’IMAS; han continuat amb l’expansió del SAID, un projecte socialista d’atenció domiciliària de les persones majors; i compleixen amb el Pacte per a les persones amb Discapacitat que es va signar al 2022. Són projectes en execució que es mantenen. Però del nou projecte, del canvi social del sr. Galmés no en tenim ni rastre.

 

Pots llegir l’article complet de Sofia Alonso a Ultima Hora:

https://www.ultimahora.es/opinion/tribuna/2024/02/01/2096987/zero-politiques-socials.html

 

Compartir